COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3018

Patru elevi din capitală au cucerit bronzul la olimpiada internațională de informatică

17 mai. 17:14   Societate
1401 1

Patru elevi de la un liceu privat din capitală au reușit să cucerească bronzul la Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe, care, în acest an, din cauza pandemiei, a avut loc online.

Pentru Ovidiu Rață, aceasta este prima olimpiadă internațională la care participă. Și tot din prima a dat lovitura. Alături de ceilalți trei membri ai echipei, care s-au prezentat la competiție cu denumirea „Purple revolution”, a reușit să ajungă pe podium, cucerind medalia de bronz.

„Pregătirea pentru olimpiadele de echipă este mai diferită decît cele individuale, deoarece, pe lîngă faptul că trebuie să studiem materialul, să practicăm de sine stătător, noi mai trebuie să lucrăm la tactică și la organizare”.

Olimpiada a avut loc acum o săptămînă și a durat patru ore. Pentru a obține un scor cît mai bun, timp de o lună, echipa a făcut antrenamente zilnice pe online, unde au șlefuit fiecare mișcare și reacție. Au aflat despre rezultat chiar a doua zi, deși liderul de echipă le-a șoptit marele anunț ceva mai din timp.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X