COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7929

Patru documente cu semne de falsificare depistate la trecerea frontierei de stat

24 noi. 2021,, 13:30   Societate
1382 0

Pentru a fi scutiți de regimul carantinei, doi cetățeni moldoveni au prezentat la controlul de frontieră în PTF Sculeni certificate de vaccinare împotriva Covid-19. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că în ziua imunizării cele două persoane nu se aflau pe teritoriul țării, deși certificatele au însemnele unor instituții medicale autohtone, transmite Noi.md.

Pe numele celor vizați se efectuează cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Un alt caz, o carte de identitate și un permis de conducere cu semne de falsificare au fost depistate în urma unor percheziții autorizate. Descinderile au avut loc la domiciliul unei persoane vizată în cadrul unei cauze penale, inițiată pe faptul falsificării testelor PCR Covid-19. Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au percheziționat domiciliul conaționalului, la sfîrșitul săptămînii trecute. Bărbatul desfășura activitatea de transportator colete și pasageri spre și din Germania. Acesta este suspectat că punea la dispoziția călătorilor teste falsificate cu rezultat negativ la Covid-19, prețul cărora era inclus în costul serviciilor de transport.

Documentele depistate urmare a perchezițiilor, erau eliberate pe numele altor persoane, aveau însemnele autorității competente din Romînia și nu întruneau condițiile unor acte veridice.

În repercursiune, documentele au fost transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora, iar în dependență de rezultat să fie luate măsurile legale ce se impun.
Dacă va fi dovedită vinovăția suspectului, acesta riscă să fie atras la răspundere în baza art 361, alin.(2), lit.b), Cod Penal al Republicii Moldova.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X