COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Patru companii aeriene din Moldova, interzise în Emiratele Arabe Unite

Patru companii aeriene din Moldova, interzise în Emiratele Arabe Unite

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a inițiat o anchetă, după ce a primit o scrisoare din partea Autorităților Aeronautice din Emiratele Arabe Unite, prin care a fost informată că activitatea a patru companii aeriene din Republica Moldova a fost suspendată pe o perioadă de 6 luni.

Investigațiile au arătat că „interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a AAC a unor solicitări scrise cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite”, se arată într-un comunicat al instituției, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

În consecință, a fost sistată activitatea a patru companii aeriene moldovenești, fiind impusă interdicția transportului de mărfuri în Emiratele Arabe Unite.


Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că va transmite toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspundere a oficialilor autorizați din cadrul AAC.

Instituția „regretă conjunctura creată și aduce scuzele de rigoare operatorilor aerieni și Autorităților Aeronautice din UAE pentru lipsa dialogului și a cooperării adecvate. Totodată, AAC dă asigurări că în prezent, sînt întreprinse o serie de măsuri pentru a remedia situația cît mai curînd posibil”, se mai arată în comunicatul citat.

În acest sens, pe 17 februarie curent, directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, va avea o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite. Pe agenda oficialilor se regăsesc subiecte ce țin de cooperarea și intensificarea relațiilor dintre Autoritățile Aviației Civile din cele două țări, pentru a consolida măsurile de supraveghere a siguranței, schimbul de informații și controlul general asupra activităților companiilor aeriene.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load