Transnistria stiri: 1358
Eurovision stiri: 499

Paște 2020: Anul acesta vom sărbători fără Focul Haric de la Ierusalim

31 mar. 2020,, 17:09   Societate
5650 0

Focul Haric nu va fi adus în acest an în Moldova. Din cauza pandemiei de COVID-19, nicio delegaţiei din partea Mitropoliei Moldovei nu va merge la Ierusalim. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaş.

"Regretabil, dar în acest an, din cauza circumstanțelor de stare de urgență, biserica ortodoxă din Moldova nu va organiza o delegație care sa plece în Orașul Sfînt. Acest lucru este legat de imposibilitate logistică. Credincioșii vor reveni la tradițiile anterioare de binecuvîntarea luminii pascale de către slujitori și bineînțeles cu îndemnul și salutul tradițional", a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

Focul haric a fost adus în Moldova timp de 17 ani la rînd. De secole, Lumină Sfîntă este considerată un miracol al Ortodoxiei.

După ce Mîntuitorul Hristos a fost înmormîntat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormîntul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sîmbăta Mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?