Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Pascaru: "Trebuie să construim un stat moldovenesc puternic în baza unei istorii adevărate"

1 apr. 2021,, 12:00   Societate
3771 6

Moldova trebuie să construiască un stat moldovenesc puternic în baza unei istorii adevărate, bazată pe victoriile și succesele istorice ale voievozilor moldoveni.

Despre acest lucru a declarat în emisia studioului Radio Sputnik Moldova deputatul PSRM, liderul Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru, relatează Noi.md.

El a menționat că inițial ideea de românizare a societății moldovenești a devenit cea mai eronată dintre toate posibile.

"Ne-a fost importată din statul vecin. În principiu, aceasta este o problemă foarte serioasă și profundă, deoarece securitatea României se bazează pe faptul că națiunea moldovenească nu există, pentru că nu există o astfel de limbă", a subliniat Nicolae Pascaru.

Potrivit deputatului, această poziție a autorităților țării vecine este de înțeles, deoarece o parte din Moldova istorică, fondată de Alexandru cel Bun, Dragoș Vodă, Ștefan Cel Mare, se află acum în statul vecin.


Nicolae Pascaru a exprimat două scenarii pentru desfășurarea în viitor a evenimentelor pentru poporul moldovean.

"Primul dintre ele este de a construi un stat moldovenesc puternic în baza unei istorii adevărate, bazată pe victoriile și succesele istorice ale voievozilor moldoveni. Al doilea scenariu este acela de a lăsa totul în voia sorții și de a continua să ne supunem voinței cuiva, impunînd copii să învețe "istoria românilor". Adică, timp de trei decenii, se fac încercări de a schimba chiar și numele națiunii moldovenești în românească. O astfel de tactică se aplică de aproape 30 de ani. Din fericire, nu prea le reușește acest lucru", a adăugat deputatul.

Nicolae Pascaru a numit încercările de a submina statalitatea prin sistemul de învățământ ca fiind nereușite, deoarece la nivelul comunicării interpersonale, moldovenii etnici nu au uitat că sunt moldoveni, iar propaganda de 30 de ani nu a dat roadele politice la care sperau organizatorii acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий