Pascaru: Întoarcerea miliardului este un examen pentru noua guvernare

Pascaru: Întoarcerea miliardului este un examen pentru noua guvernare

Liderul Mișcării Naționale „Voievod”, Nicolae Pascaru, se așteaptă ca primele rezultate cu privire la ancheta în dosarul fraudei bancare să fie prezentate odată cu raportul a 100 de zile de guvernare, notează Noi.md.


El a salutat crearea comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei, dar a precizat, totodată, că recuperarea banilor și pedepsirea celor vinovați va fi un adevărat test pentru noua guvernare.


„Problema este că toată puterea din 2009 este implicată în acest furt al secolului și ar fi foarte bine ca acum noua guvernare să facă tot posibilul ca această comisie să lucreze eficient. Avem nevoie de rezultate, oamenii așteaptă nu istorii, comedii sau drame, dar întoarcerea banilor statului”, a relatat Pascaru.


Activistul civic a îndemnat autoritățile să asigure maximă transparență în investigarea fraudei și a sumelor recuperate, întrucît această infracțiune de proporții a prejudiciat întreg poporul, iar cetățenii au dreptul să cunoască.


„Statul a fost prejudiciat nu doar de aceste miliarde, dar și de pierderea oamenilor, a celor care s-au decepționat și au plecat cu miile din țară. Procesul de întoarcere a banilor trebuie să fie unul al națiunii. Serviciile speciale să se mobilizeze, trebuie să organizeze un „Mossad moldovenesc” și fiecare dolar furat să fie întors acasă”.


Pascaru mai este de părere că autoritățile trebuie să facă lumină și în ancheta privind spălările de bani din Rusia prin intermediul justiției moldovenești.


„Noi pînă la urmă nu cunoaștem adevărul: că au fost spălați în Rusia 70 de miliarde de dolari, 40 sau 20? S-a furat un miliard sau 10 miliarde dolari? Ultima cifră arată că doar Șor a furat 2,8 miliarde. Oamenii așteaptă transparență de la această anchetă”, a conchis liderul Mișcării „Voievod”.


 


 


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load