Pascaru: "Este nevoie de o direcție corectă de dezvoltare a țării și de mișcarea constantă înainte"

30 iul. 2021,, 10:30   Societate
2839 1

Pentru educația patriotică a tinerilor, este nevoie de o direcție corectă de dezvoltare a țării, astfel încît în fiecare zi să observăm și să arătăm copiilor cel puțin un mic pas înainte în dezvoltarea țării.

O astfel de opinie într-un interviu pentru bloknot-moldova.md a exprimat fostul deputat al parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, liderul mișcării naționale "Voievod", Nicolae Pascaru, transmite Noi.md.

El a menționat că eforturile mișcării ”Voievod” în educarea tinerilor într-un mod patriotic la nivelul lor sînt foarte reușite. Dar, timp de treizeci de ani, au crescut generații întregi care la școală au fost învățați că limba moldovenească nu există și au fost forțați să învețe istoria românilor în locul istoriei Moldovei. Statul pur și simplu nu își îndeplinește rolul principal – de educare a cetățenilor.

"Deocamdată salvează parțial cazul ”inițiativele de jos”, dar acest lucru nu este suficient. Unitățile cu un punct de vedere corect mereu se dizolvă în masele cu paradigma greșită a vieții. În plus, cunoașterea trecutului și a fi mândru de el nu este, din păcate, suficient pentru educația patriotică. Avem nevoie de o direcție corectă de dezvoltare a țării, astfel încît în fiecare zi să observăm cu toții cel puțin un mic pas înainte și să arătăm copiilor noștri: vedeți, ne dezvoltăm, mergem în direcția corectă, ceea ce înseamnă că avem pentru ce trăi, în jurul a ce să ne adunăm și pentru ce să depunem eforturi. Dar acest lucru nu se întîmplă, așa că societatea noastră dă noi crăpături", a spus Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?