TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

PAS cere declararea crizei de mediu în țară

PAS cere declararea crizei de mediu în țară

Cer declararea crizei de mediu în Republica Moldova. Este vorba de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate care au înregistrat o declarație către Guvern și cer suportul necesar pentru elaborarea și implementarea de urgență a unui plan național de acțiuni care va viza criza de mediu.

La fel, deputații PAS solicită instituirea unei comisii care va raporta trimestrial acțiunile întreprinse și progresele înregistrate în acest sens.

„Avem cele mai poluate râuri din Europa, cea mai mică rată de împădurire din Europa, cele mai multe gunoiști pe cap de locuitor și un aer cu care îți este greu să respiri. Despre depozitele de pesticide expirate și deșeuri radioactive nici nu se scrie în rapoarte, doar circulă informații din gură în gură. Aceste probleme ne distrug sănătatea noastră și fură din bunăstarea viitoarelor generații”, declară deputatul PAS, Dumitru Alaiba.


„Concluziile Grupului interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC), entitate din cadrul Organizației Națiunilor Unite, avertizează că, pentru a evita un dezastru global, omenirea trebuie să depună toate eforturile necesare pentru a preveni o încălzire globală cu mai mult de 1.5°C. Atingerea acestui obiectiv presupune o mobilizare fără precedent a tuturor statelor lumii. Republica Moldova este obligată să-și aducă aportul la acest proces, iar pentru asta realitatea din țara noastră trebuie recunoscută”, se arată în declarația deputaților.

Suprafața ariilor naturale protejate de stat constituie doar 5,8% din teritoriul țării, iar conform cerințelor stipulate în convențiile internaționale din domeniu, Republica Moldova nu asigură o conservare eficientă a diversității biologice.

Fondul forestier național constituie, oficial, doar 13,2% din suprafața țării, cu mult sub media europeană de 40%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load