TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Partidul Șor, obligat să plătească statului două milioane de lei

Partidul Șor este obligat să verse în bugetul de stat 2 090 000 lei, după ce Comisia Electorală Centrală a stabilit, în luna aprilie, că formațiunea a primit donații ilegale pentru campania electorală la parlamentarele din 24 februarie, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Formațiunea a refuzat pînă acum să achite banii în bugetul de stat, nefiind de accord cu decizia CEC-ului. Reprezentanții partidului s-au adresat în instanță și recent au pierdut definitive procesul la Curtea Supremă de Justiție.

Pe 2 decembrie, CSJ a declarat inadmisibil recursul depus de către Partidul Politic ,,Șor” și, astfel, formațiunea este obligată să respecte solicitarea CEC din luna aprilie 2019.

Autoritatea a stabilit atunci că Partidul Șor a primit donații de două milioane de lei în Campania electorală de la cîteva firme, care au desfăşurat activităţi finanţate sau achitate din mijloace publice, în decurs de un an înainte de începerea perioadei electorale, ceea ce constituie o încălcare a prevederilor legislației electorale.

Amintim că și Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de fostul prim-ministru Maia Sandu, a fost somat de CEC să verse în buget o sută de mii de lei, după ce a primit o donație în campania electorală la parlamentarele din februarie de la o companie cu capital străin. Legislația interzice finanţarea sau prestarea unor servicii cu titlu gratuit, ori susţinerea materială sub orice formă a partidelor politice de către persoanele juridice cu capital străin sau mixt.


PAS a reacționat la somația CEC și achită banii eșalonat. Partidul a efectuat în primăvară opt transferuri în bugetul de stat, în sumă totală de 24 000 lei. Pe 2 iulie a vărsat în buget alte 15 000 lei, iar pe 9 iulie PAS a informat CEC-ul despre virarea unei tranșe de 10 000 lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load