X 
Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Partide extraparlamentare, contra protestului din centrul Capitalei

28 sep. 07:53   Societate
1643 0

Partidul „Democrația Acasă”, Partidul „Puterea Oamenilor” și Partidul Schimbării nu se vor alătura protestului organizat în centrul Capitalei, de Partidul Șor. Susțin că nu vor participa, pentru că nu vor să se asocieze cu organizatorii manifestației. Declarațiile au fost făcute de invitații ediției din 27 septembrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

Potrivit liderului Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, în Republica Moldova există probleme, dar nu vor ieși în stradă, deoarece „sînt conștienți” de cine organizează protestul.

„E adevărat că problemele sociale, care trebuie să recunoaștem că sînt, inevitabil aveau să ducă la proteste. Păcat că sînt speculații exploatate de cei care au contribuit, în ultimii ani, la sărăcirea populației și la crearea acestor precondiții și condiții de manifestare a societății. Noi nu avem cum să ieșim în stradă, alături de cei care organizează protestele, sîntem conștienți cine le organizează, care sînt consecințele degradării acestor proteste. Nu e momentul să facem jocurile celor care ar fi trebuit să stea demult la pușcărie”, a precizat Costiuc.

Iar președintele Partidului „Puterea Oamenilor”, Ruslan Codreanu, spune că reprezentanții partidului pe care îl conduce „nu vor sta alături” de cei care „se ascund după un ecran”.

„Săptămînal, la ședința pe care o avem cu colegii din partid, am luat o decizie clară. Situația din Republica Moldova este una tristă și unele forțele finanțate din surse obscure, care ar trebui să facă proteste de după gratii, încearcă să speculeze pe sărăcirea, nevoia populației, pe tot ce înseamnă situația globală și regională, fără să vină cu soluții clare


Noi înțelegem nemulțumirea oamenilor. Noi nu vom sta alături de persoane care nu au niciun curaj să vină țară, să îndemne oamenii să iasă la protest, să iasă în fața Parlamentului, dar nu să se ascundă după un ecran. Moldova are nevoie de un mesaj de unitate, nu de dezbinare”, a menționat Codreanu.

Nici Partidul Schimbării nu va participate la protestul organizat de Partidul Șor, a subliniat secretarul partidului, Nicolae Chitic.

„Partidul Schimbării are o poziție foarte fermă și sigur că noi nu putem nicidecum să participăm alături de protestatarii din centrul orașului. Noi am criticat foarte dur conducerea partidului care organizat acest protest, care are intenția de a duce la destabilizarea situației din țară. Nu putem să participăm alături de ei”, a punctat Chitic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав