COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Participarea armatei la monitorizarea respectării măsurilor antiepidemice. La ce să ne așteptăm

5 apr. 15:45   Societate
1186 0

Militarii din Armata Națională, implicați în menținerea ordinii publice în contextul stării de urgență, nu intenționează să lupte cu poporul, ei vor fi în stradă fără arme. Se așteaptă că participarea armatei la monitorizarea respectării măsurilor antiepidemice va avea, printre altele, un efect psihologic pozitiv.

Ministrul interimar al Apărării al Republicii Moldova Victor Gaiciuc a declarat acest lucru într-un interviu acordat Sputnik Moldova, relatează Noi.md.
Starea de urgență introdusă în țară presupune utilizarea unităților și resurselor Armatei Naționale, ținînd seama de evoluția și tendințele situației epidemiologice cauzate de infecția COVID-19 în Republica Moldova, precum și de necesitatea introducerii restricțiilor.

În acest sens, societatea a început să vorbească despre vehicule blindate și soldați înarmați cu arme automate pe străzile orașelor moldovenești. Dar ministrul interimar al Apărării s-a grăbit să calmeze opinia publică.

„Conform decretului prezidențial, unitățile Armatei Naționale sînt scoase pentru a acorda asistență structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în primul rînd carabinierilor care patrulează pe străzi. Vom ajuta acolo unde poliția nu are suficient personal. Și, bineînțeles, militarii își vor îndeplini atribuțiile fără nicio armă. Noi nu intenționăm să luptăm cu propriul popor, vreau să liniștesc toată lumea”, a spus Victor Gaiciuc.

Șeful interimar al Ministerului Apărării susține că așteaptă de la participarea armatei la măsuri antiepidemice și un efect psihologic pozitiv.


„Chiar vreau să cred că prezența militarilor în oraș va contribui la autodisciplina cetățenilor. Sper că oamenii văd într-o persoană în uniformă militară, în primul rînd, un asistent și protector, precum și o persoană disciplinată care poate servi drept model în lupta împotriva unui inamic invizibilul, dar foarte insidios - COVIDla”, spune Victor Gaiciuc.

El susține, de asemenea, că ultima creștere a incidenței prin coronavirus, spre deosebire de societatea civilă, aproape nu a afectat armata.
„Nu vreau să deochi, dar regulamentul militar și disciplina militară ne ajută foarte mult în lupta împotriva epidemiei. De mai multe luni, numărul militarilor bolnavi se menține la nivel de 30 de persoane. Și creștere deocamdată nu se atestă”, a subliniat Victor Gaiciuc.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽