X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Parlicov explică de ce Termoelectrica va arde 5000 de tone de păcură din rezerva de stat

4 mai. 13:00   Societate
2119 0

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a explicat de ce Termoelectrica va arde 5000 de tone de păcură, pe care urma să le păstreze drept rezervă de stat.

„A fost o chestie tehnică legată de cisterne în care se stochează această păcură. Acestea sînt vechi și a fost și o expertiză care spune că dacă ele vor fi încărcate mai mult prezintă riscuri de deversări. Noi am încercat să reducem presiunea în aceste vase. Respectiv să reducem riscul de deteriorare”, a declarat Victor Parlicov, notează Noi.md cu referore la realitatea.

Amintim că, recent Guvernul a luat o decizie radicală privind administrarea păcurii depozitate în rezerva de stat, obligînd SA ”Termoelectrica” să ardă surplusul de material combustibil.

Conform deciziei Guvernului, „Termoelectrica” va trebui să ardă păcura și într-un termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a hotărîrii de guvern să vireze în bugetul de stat valoarea materialului ars – 102 milioane de lei.

Această măsură, luată în contextul preocupărilor legate de siguranța mediului și eficiența economică, evidențiază importanța gestionării corecte a resurselor și necesitatea intervenției autorităților în situații critice pentru a preveni consecințe negative asupra mediului și economiei naționale.


1
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?