X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Parlicov dă asigurări că „fără gaz nu rămînem”

27 mai. 22:28   Societate
2078 3

Deocamdată nu au fost achiziționate gazele naturale pentru luna iunie.

Moldovagaz organizează licitații, iar Ministrul Energiei este încrezător că „nu vom rămîne fără gaz”. Asigurările au fost date de ministrul Energiei, Victor Parlicov, la emisiunii „Teritoria Svobodi” de la Rlive TV, scrie rupor.md.

Potrivit ministrului, nu trebuie să ne așteptăm la o reducere a tarifului. Totodată, Victor Parlicov a calificat drept insinuări afirmațiile apărute în spațiul public potrivit cărora operatorii din România sînt favorizați în achiziția gazelor naturale

„ Anul trecut, Energocom, de facto, a format această piață și a încheiat contracte, a cumpărat gaze naturale de la aproximativ 10 companii diferite și aceste gaze sînt de diferite surse, dar companiile nu sînt toate românești. În special, a existat o companie grecească. Astfel de afirmații sînt făcute de persoane care fie nu înțeleg, fie încearcă să discrediteze ideea de piață liberă și ideea de concurență pe această piață. Da, gazul vine la noi prin România, dar nu este neapărat gaz românesc, există și gaz american. Vom continua să construim o piață normală și civilizată a gazelor. În special, în aprilie, Energocom a cumpărat gaz de pe bursă cu 20% mai puțin decît de la Gazprom”, a declarat Parlicov.

3
1
1
0
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?