Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Parliciv este sigur că tarifele la gaze se vor reduce iarna viitoare

31 mai. 08:45   Societate
2086 0

Ministrul energiei, Victor Parlicov, este sigur că tarifele la gaze şi încălzire vor fi semnificativ mai mici iarna viitoare.

După cum transmite Infotag, el a spus acest lucru marţi, în cadrul dezbaterii "Summitul Comunităţii politice europene - oportunităţi deschise pentru securitatea şi interconectarea energetică".

Potrivit lui, din punctul de vedere al traversării următorului sezon de încălzire, Moldova se află în condiţii mai bune.

"În primul rînd, Energocom a cîştigat experienţă pe pieţe, experienţă pe care n-o avea cu un an în urmă. Oportunităţile noastre de a interveni prin intermediul pieţei au crescut. În al doilea rînd, preţurile de pe pieţele internaţionale au scăzut serios. Panica de anul trecut s-a domolit, iar noi avem ocazia să profităm de aceste preţuri cu adevărat favorabile", a spus ministrul.

În opinia sa, acum este momentul oportun pentru a cumpăra cantităţi mari de gaz.


"În comparaţie cu ţările mari, nevoile noastre sînt relativ mici, iar prin una sau două tranzacţii ne putem asigura cu gaze suficiente pentru şase luni sau un an (cu transferarea lor în depozite din Ucraina sau România). Acum vom cumpăra, preţurile sînt bune, mai puţin de 300 de euro la mia de metri cubi. Mai devreme sau mai tîrziu, acest lucru îl vor resimţi şi consumatorii, poate nu imediat, dar asta este deja de competenţa Agenţiei naţionale pentru reglementarea în energetică. Dar sînt sigur că iarna viitoare tarifele vor fi semnificativ mai mici decît iarna trecută", a subliniat Parlicov.

5
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?