AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Parlamentul nu a găsit încă un candidat la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor

17 ian. 17:25   Societate
1390 0

Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități s-au întrunit în ședință pentru a examina dosarele depuse de candidații la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Aceștia au constatat că niciunul dintre candidați nu respectă criteriul de reprezentativitate a societății civile. La concurs au depus dosarul două persoane – Serghei Pleșca și Vasile Goian. Ambii sînt funcționari publici.

În aceste condiții, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au decis să extindă termenul de depunere a dosarelor la concursul pînă vineri, 21 ianuarie, ora 15:00.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursului, candidatul la funcția de membru al CSP trebuie să facă parte rîndul societății civile, să dețină cetățenia Republicii Moldova, să aibă o experiență de cel puțin trei ani în domeniul dreptului și o activitate notorie în domeniul jurisprudenței.

Concursul pentru selectarea candidatului la funcția de membru al CSP din partea Parlamentului se desfășoară în două etape: depunerea și admisibilitatea dosarelor și interviul. Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi prezentat Parlamentului pentru numirea în funcție de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав