COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Parlamentul introduce sancțiuni pentru utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic

Parlamentul introduce sancțiuni pentru utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic

Utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic vor fi sancționate. Legislativul a votat, în prima lectură, completarea Codului Contravențional cu un articol care prevede sancțiuni de pînă la 4.500 de lei pentru persoanele fizice și de pînă la 12.000 de lei pentru persoanele juridice.

Prevederile se referă la utilizarea și comercializarea pungilor de transport fabricate din plastic, cu sau fără mîner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 de microni, furnizate consumatorilor la punctele de vînzare de bunuri; a pungilor de plastic subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepția celor care sînt utilizate ca ambalaj; și a pungilor din plastic foarte subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepția celor care sînt utilizate ca ambalaj.

Sancțiunile vor fi aplicate și pentru utilizarea și comercializarea farfuriilor, paharelor, a altor accesorii ale serviciilor de masă, precum și a bețișoarelor de unică folosință fabricate din plastic, cu excepția celor biodegradabile.


„Inițiativa este în pas cu abordarea statelor dezvoltate care, conștientizînd pericolul prezentat de materialele din plastic pentru mediul înconjurător, depun eforturi conjugate prin politici și reglementări, în eliminarea lor. Este important ca Republica Moldova, atît la nivel de stat, cît și la nivel de fiecare cetățean, să sensibilizeze necesitatea schimbării unor obiceiuri și practici, pentru a asigura o dezvoltare economică durabilă, cu impact minim asupra mediului înconjurător”, menționează autorii inițiativei legislative în nota informativă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load