Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Parlamentul a votat pentru eliberarea din funcție a directorului SIS

2 iun. 10:52   Societate
1346

Parlamentului Republicii Moldova a adoptat proiectul de hotărîre privind eliberarea din funcție a Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, în baza cererii de demisie, informează Noi.md.

Esaulenco a cerut să fie eliberat din funcție în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă. „În temeiul art. 13 alin. (1) din Legea nr. 753/1999 privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, art. 22 alin. (3) din Legea nr. 164/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, solicit eliberarea din funcția de director al SIS, în baza cererii personale, în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”, se arată în cerere.

Alexandr Esaulenco a fost numit director al SIS pe 25 iunie 2019, pe un termen de cinci ani, după retragerea predecesorului său Vasile Botnari și căderea guvernării democrate a oligarhului fugar Vlad Plahotniuc.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав