Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Parlamentul a aprobat retragerea din circuitul agricol a unui teren pentru construcția Spitalului Regional Bălți

2 feb. 13:40   Societate
1851 0

Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, proiectul de lege care prevede retragerea din circuitul agricol a unui teren în vederea construirii pe acesta a Spitalului Regional Bălți.

Potrivit DOCUMENTULUI, terenul are o suprafață de cinci hectare, este amplasat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Rîșcani, și, în prezent, se află în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Cîmp „Selecția”. Terenul a fost selectat pentru construcția Spitalului Regional Bălți în rezultatul unei analize realizate de către Ministerul Sănătății, reprezentanții administrației publice locale de comun cu experții internaționali contractați de către a Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB).

Noul spital regional de nivel terțiar va avea o suprafață estimativă de 38 mii metri pătrați, cu un număr total de 440 de paturi, beneficiari finali fiind populația regiunii de nord a țării, care va avea acces la servicii medicale terțiare calitative și sigure.

Totodată, în proiect se prevede transmiterea dreptului de administrare asupra acestui teren de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova pentru construcția Spitalului Regional Bălți.

Proiectul de lege, elaborat de Ministerul Sănătății, a fost susținut, în două lecturi, cu votul a 74 de deputați.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?