COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Părintele care a publicat înregistrarea de la ”Socrate”, ”atacat” de directorul școlii

Părintele care a publicat înregistrarea de la ”Socrate”, ”atacat” de directorul școlii

Vloggerul Ion Andronache, care are un copil de clasa I la Liceul Teoretic „Socrate” din capitală, a făcut noi dezvăluiri despre această instituție de învățămînt, după ce a publicat înregistrări audio cu o profesoară ce manifestă abuz față de elevi.​

El spune că în prima zi în care l-a adus pe micul Andrei la lecții, adică în urma scandalului ajuns în media și demisia femeii, directorul școlii i-a adus mai multe învinuiri, fiind vădit nemulțumit că s-a expus public despre caz.

Ion Andronache mai spune că elevii acum nu au un profesor și de fiecare dată fac lecțiile cu unul nou, iar la pauză nu are cine să-i supravegheze: „Din păcate cei 26 de copii din clasa 1 au fost lăsați cele 10 minute de pauză nesupravegheați. Cînd am intrat în clasă, geamul era deschis iar cîțiva copii se jucau la geam (clasa este la etajul 2)”.


Directorul Ion Sirețeanu i-a explicat că a găsit o învățătoare de la Edineț, însă atunci cînd a auzit că trebuie să predea „într-o clasă problematică”, a refuzat să mai vină.

Mai mult, părintele a fost învinuit că ar fi provocat o tentativă de suicid, fără să menționeze a cui anume.

„Așa m-am convins încă o dată că nu trebuie să am încredere în el pentru că va manipula și se va victimiza. Discuția a durat 20 de minute. M-a mai învinuit de postarea în care am scris că nimeni nu a venit cu scuze, zicîndu-mi să vin la el să cooperăm, nu să vorbesc în public”, a adăugat Ion Andronache.

Totodată, doar la insistența Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în special în persoana Liliana Nicolaescu-Onofrei, au fost primiți specialiștii de la Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii pentru a vorbi despre cum să se reacționeze în situațiile de abuz. Doar că la această ședință, au participat copiii, nu și profesorii.

Între timp, într-adevăr, administrația liceului a venit cu o reacție doar la solicitarea și presiunile presei. Joi, la ora 08:00, părinții altor clase au fost invitați la o adunare la care nu au fost chemați părinții clasei I unde a avut loc incidentul.

Amintim că o profesoară de la un liceu privat din capitală, a fost înregistrată în timp ce striga la copii, îi abuza fizic şi îi înjura. Totul a ieșit la iveală după ce unul dintre părinți, din motiv că micuțul și-ar fi schimbat comportamentul a decis să înregistreze ziua de școală a copilului prin intermediul unui smartwatch pe care îl poartă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load