COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Panică în zadar: De ce nu trebuie să ne fie frică de coronavirus

Panică în zadar: De ce nu trebuie să ne fie frică de coronavirus

Moldovenii s-au panicat în zadar din cauza coronavirusului, care face înconjorul lumii. Acesta nu este atît de agresiv precum se speculează și se tratează mult mai ușor decît se crede.

Despre aceasta a vorbit directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei emisiuni de la TV8, potrivit căruia grijile pe care și le fac moldovenii pe seama acestui subiect sînt zadarnice.

„Coronavirus nu este un virus agresiv. Acesta are și părți pozitive pentru noi. Rezistența pe obiectele de mediu este de o durată scurtă, este vorba de o oră și jumătate sau două. La temperatura pe care o avem în R. Moldova acum, coletele, mărfurile, bagajele nu prezintă risc, pentru că virusul nu supraviețuiește în mediu. Noi avem infecții cu un potențial de răspîndire mult mai mare, precum rujeola, rubeola”, a declarat Furtună.


Reprezentanții Poliției de Frontieră au anunțat, astăzi, că în ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost identificate persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load