COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pandemia a schimbat viața moldovenilor: „Nu te simți liber” (VIDEO)

Pandemia a schimbat viața moldovenilor: „Nu te simți liber” (VIDEO)

Pandemia de coronavirus a schimbat lumea. Oamenii au devenit mai responsabili și mai atenți, respectînd cu strictețe regulile de igienă, dar și restricțiile care au fost impuse.

Moldovenii duc dorul rudelor și prietenilor, cu care comunică doar pe internet, dar și ieșirilor în oraș de care au profitat pînă nu demult.

„Acum ne spălăm mai des pe mîini, suntem mai responsabili. Vorbim doar pe internet cu rudele, nu ne întîlnim cu ele”, a declarat un intervievat.


„E mai rău acum, nu te simți liber, nu te duci unde vrei. Trebuie să stăm mai mult acasă, n-avem de ales”, spune o femeie întîlnită în stradă.

Pe unii, însă, pandemia provocată de noul coronavirus nu i-a afectat în niciun fel, continuînd să muncească exact ca înainte.

„La mine nimic nu s-a schimbat. Cum am lucrat, așa lucrez. Bineînțeles că ne păzim”, spune o pensionară.

Amintim că, starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită pînă pe 15 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

În perioada stării de urgență în sănătate publică este interzisă aflarea cetățenilor în locuri publice: păduri parcuri, plaje, în grupuri mai mari de trei persoane.

Este interzisă aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă.

Totodată este restricționată activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load