Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Păianjen periculos, descoperit în stînga Nistrului

7 apr. 2019,, 14:45   Societate
5806 0

Serviciile ecologice din stînga Nistrului au anunţat ieri că în regiune a fost identificat păianjenul numit cu sacul galben, care face parte din zece cele mai otrăvitoare specii de păianjen din lume.

Potrivit ecologiştilor, actualele condiţii de schimbări climatice, care provoacă vreme tot mai caldă şi uscată, au condus la faptul că în regiune apar insecte care nu sînt caracteristice acestei zone geografice.

Astfel, pe malul Nistrului, în preajma localităţii Ghidirim, raionul Rîbniţa, a fost depistată recent o femelă a păianjenului Cheiracanthium punctorium, numit şi „cu sac galben”.

Conform specialiştilor, această specie de păianjeni este considerată una dintre cele mai otrăvitoare şi periculoase.

Înţepătura unui Cheiracanthium punctorium poate provoca necroze ale ţesuturilor, greaţă, vomă, stare de rău şi febră.


În cazuri mai rare, pot fi afectate organele interne, provocînd chiar şi moarte cînd este vorba de persoane cu alergii specifice.

Pentru a diminua consecinţele unui eventual contact cu acest tip de păianjeni, ecologiştii recomandă oamenilor să fie atenţi cînd se află în aer liber, fie că se află la odihnă, fie că lucrează în grădină.

„La întoarcere acasă, trebuie să fie verificate bine toate lucrurile ca să fie evitată pătrunderea insectei în locuinţă. Dacă totuşi se întîmplă că are loc muşcătura, atunci persoana afectată trebuie să fie imobilizată pentru a nu permite împrăştierea otrăvii în organism, locul înţepăturii să fie prelucrat cu orice antiseptic la îndemînă, după care să fie alertat medicul”, explică specialiştii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?