Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 325
Criza energetică stiri: 925

Pacienții cu tumori non-canceroase vor beneficia de anumite servicii medicale gratuit

15 iun. 12:49   Societate
1340

Pacienții cu tumori non-canceroase, adică beningne, vor fi susținuți financiar în perioada de reabilitare.

Un proiect de lege în acest sens, înaintat de un grup de deputați, a fost aprobat în cadrul ședinței din 15 iunie a Guvernului.

Mai exact, se va asigura garantarea minimului asigurării medicale gratuite cetățenilor prin acoperirea cheltuielilor pentru exoprotezele și implanturile mamare necesare pentru reabilitarea pacientelor cu tumori benigne, precum și prin acoperirea cheltuielilor pentru protezele individuale și consumabilele necesare pentru reabilitarea chirurgicală și protetică a pacienților cu tumori benigne ale capului, ale gîtului, ale aparatului locomotor și a pacienților cu anoftalmie, defect parțial sau total al globului ocular, indiferent de etiologie, din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Potrivit calculelor estimative, cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de lege constituie circa două milioane de lei, în cazul efectuării a 10-15 intervenții anual.

Costul acestora va fi acoperit din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, în urma eficientizării cheltuielilor, fără solicitarea suplimentară a alocațiilor

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав