Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pacienții cu COVID-19, care se tratează acasă, vor primi în continuare medicamente gratuite

29 apr. 2021,, 15:15   Societate
3060 1

Asigurarea cu medicamente compensate a pacienților diagnosticați cu COVID-19, aflați în tratament la domiciliu, rămîne în vigoare. Despre acest lucru a anunțat Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

CNAM a mai precizat că responsabil de luarea deciziei de includere a unui medicament în lista celor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM) este, prin vot majoritar, Consiliul pentru medicamente compensate din fondurile AOAM, instituit prin ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Includerea preparatelor compensate pentru tratamentul în condiții de ambulatoriu a COVID-19 a fost luată în baza deciziilor din 11 decembrie 2020 și 9 aprilie 2021 ale Consiliului pentru medicamente compensate.

Deciziile de a compensa medicamte pentru pacienţii cu COVID-19 care se tratează la domiciliu au fost luate pentru a asigura accesul populaţiei la preparate compensate în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice din ţară şi în urma modificărilor efectuate în Protocolul clinic standardizat pentru medicii de familie „Infecţia cu coronavirus de tip nou COVID-19”.

Modificările operate în acest sens în unele ordine comune ale MSMPS şi CNAM au intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.


Preparatele destinate tratamentului COVID-19 în condiţii de ambulatoriu sînt compensate în proporție de 100% pentru copii și adulți și sînt prescrise de către medicii de familie atît persoanelor asigurate, cît şi celor neasigurate. Pacienţii cu caz confirmat de infecţie cu coronavirus de tip nou COVID-19 beneficiază de 27 de denumiri comune internaționale de preparate în anumite doze şi forme farmaceutice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?