COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Pacientă cu COVID-19 surprinsă cum întîmpină medicii cu masca pusă greșit

28 sep. 10:45   Societate
1244 0

Medicii de pe ambulanță sînt suprasolicitați în ultima perioadă de timp. Asta din cauza numărului mare de pacienți cu COVID care trec tratamentul la domiciliu, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

Potrivit medicilor, zeci de solicitări de la pacienții gravi zilnic sînt în așteptare, dar unii dintre aceștia nici măcar nu respectă cele mai elementare reguli de protecție.

Așa a fost în cazul unei paciente care a solicitat ambulanța la îndemnul medicului său de familie.

Aceasta, deși este testată pozitiv cu COVID-19, a coborît cu liftul pînă la ușa blocului pentru a întîmpina medicii cu masca pusă incorect, aceasta îi astupa doar gura, nu și nasul.

”Medicul de familie m-a sunat și mi-a spus că a chemat brigada să mă vadă, dar eu temperatură nu am, tusea am dat-o jos și a zis să văd saturația în sînge”, a spus pacienta.


De menționat că peste 6.800 de pacienți cu COVID sînt tratați la domiciliu, iar dacă fiecare dintre aceștia ar solicita ambulanța pentru a verifica saturația în sînge, ce s-ar întîmpla cu sistemul medical?

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽