Ostalep: "SIS-ul s-a cufundat atît de mult în marasm, încît existența sa nu are prea mult sens"

Ostalep: "SIS-ul s-a cufundat atît de mult în marasm, încît existența sa nu are prea mult sens"

Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei s-a cufundat atît de mult în marasm, încît existența sa în componența sa actuală nu are prea mult sens.


O astfel de opinie a fost exprimată de directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, transmite Noi.md.


El a menționat că în Moldova există două structuri a căror "activitate" ridică problema raționalității existenței lor în forma lor actuală.


"Uitați-vă la bugetul Ministerului Afacerilor Externe și a SIS-ului. De ce sînt necesare? Dacă ambasadorii reprezintă politicieni, nu țări. Majoritatea diplomaților nu au habar unde și de ce se află. Aceasta este o structură falsă care nu are nimic de-a face cu interesele reale ale țării. Ce scriu ei? Cine citește asta? Cine are în vedere acest lucru? Toată lumea înțelege că Popescu nu va locui aici. Pe cine reprezintă el? Pentru ce toate sutele de diletanți peste hotare? Ei costă foarte mulți bani. Care este sensul lor?", s-a întrebat Valeriu Ostalep.


"SIS-ul s-a cufundat atît de mult în marasm, încît existența sa nu are prea mult sens, aproape toți se comportă ca Lancă. Intrigă ieftină, minciună, denunțări stupide, ei aproape nu înțeleg nimic din ceea ce se întîmplă în țară. Ba inamicul lor principal este Rusia, ba socialiștii, ba democrații. Întrebarea principală la care ar trebui să răspundă orice persoană, dar la care nici măcar unul dintre conducători nu va răspunde, de ce naiba ei trebuiesc? Miliardele – le-au furat. Profesorii - nu au nimic de-a face cu asta. Tancuri rusești – în fiecare oră. În schimb, propaganda nazistă este ca la ea acasă. Ei nu văd asta. Nici o propunere de rezolvare a principalelor probleme ale statului. Nici una! Cine cu cine, acela cu acesta, iar acesta nu este cu noi și alte prostii. V-ați transformat într-o rușine totală", a declarat directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load