COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Un moldovean, cucerește publicul din SUA

2 mai. 2018,, 17:51   Societate
3316 0

Originarul din Moldova Andrei Jilihovschi a debutat pe scena unuia dintre cele mai prestigioase teatre de operă din SUA.

Actorul de 33 de ani a interpretat rolul lui Figaro în "Bărbierul de Seviglia", de Gioacchino Rossini, la Opera Națională din Washington. Publicul l-a primit călduros pe debutant. Spectacolul a fost montat de regizorul american Peter Kazaras.

Jilihovschi intenționează să evolueze pe scena principalului teatru de operă din SUA - Metropolitan Opera din New York. Primele spectacole cu participarea moldoveanului trebuie să aibă loc acolo în anul 2019.

ком2.jpg

"Urmează să am încă cîteva spectacole, contractul cu Metropolitan Opera a fost deja semnat. L-am întîlnit pe Peter Cazaras pentru prima oară acum, dar sper că nu pentru ultima, pentru că amîndoi sîntem cointeresați de cooperarea ulterioară. Un regizor minunat. Îmi plac foarte mult spectacolele realizate de el, şi gîndurile, şi viziunea lui. Totul este foarte corect și frumos", a povestit faimosul cîntăreț.


După absolvirea, în anul 2006, a Colegiului de Muzică "Ştefan Neaga" de la Chişinău, el a devenit student la Facultatea "Solist vocal" a Conservatorului de Stat "Rimski-Korsakov" din St. Petersburg. Andrei Jilihovschi a debutat pe scena Teatrului de Operă și Balet a Conservatorului în rolul principal din opera "Evghenii Oneghin" de Piotr Ceaikovski. Star mondial Andrei Jilihovschi devine pe scena Teatrului Bolşoi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽