TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oricît de mare ar fi tentația, sărbătoriți cu limită

Oricît de mare ar fi tentația, sărbătoriți cu limită.

Este recomandarea medicilor, care spun că în fiecare an zeci de oameni ajung cu intoxicații la spital, după noaptea de revelion. Pentru a face bine sistemului digestiv, combinați carnea cu murăturile, nu cu salată olivie, și ar fi bine să numărați cîte pahare dați peste cap.

Orice gospodină vrea să pună pe masă de revelion fel de fel de mîncăruri, ca să-și impresioneze oaspeții. Bucatele pot fi gustoase și ușor de digerat, în același timp, spun medicii. Prima regulă este să optați pentru salate din legume, fără maioneză.

Dacă v-ați înfruptat din mezeluri și carne, renunțați la desert ori lăsăți-l pentru a două zi. În cazul în care nu vă puteți abține, alegeți o salată de fructe. De regulă, cei care mănîncă friptură ori carne multă, încearcă să „stingă“ grăsimea cu țuică. Greșit, spun doctorii. Îmbinați bucatele cu murături ori salată.

Astfel, că să faceți bine sistemului digestiv, respectați pauza dintre mese, de cel puțîn 4 ore. Nu mîncați continuu și mult. Nu uitați: capacitatea tubului digestiv nu se mărește pentru că e zi de sărbătoare. Mîncați mai multe fructe și legume.

SFATURILE MEDICILOR

- Faceți pauze între mese, de cel puțîn 4 ore


- Nu mîncați în exces

- Mîncați mai multe fructe și legume

Și dacă, prinși în febra sărbătorilor, se întîmplă să uitați sfaturile, țineți cont de regula de aur - mîncați de toate, câte puțîn.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load