COVID-19 în MOLDOVA

Organizatorii protestului de la „Orheiland” vor fi sancționați

Organizatorii protestului de la „Orheiland” vor fi sancționați

După ce ieri autoritățile locale din Orhei, împreună cu cîțiva deputați din Partidul Șor au organizat la „Orheiland” o așa-zisă adunare a orheienilor la care s-a decis redeschiderea parcului de distracție, reprezentanții Poliției au anunțat că aceasta este o încălcare a legii și spun că organizatorii adunării vor fi sancționați.

„Inspectoratul General al Poliției constată faptul că unii politicieni și reprezentanți ai administrației publice locale, dar și unii agenți economici din r. Orhei încalcă abuziv legea, instigă cetățenii la nerespectarea măsurilor de protecție, chemînd oamenii la încălcarea normelor de profilaxie și supun riscului viața și sănătatea oamenilor, notează tv8.md.

Chiar dacă Hotărîrea nr.17/2020, pct.5 a Comisiei Naționale admite posibilitatea întrunirilor de maxim 50 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție anti – COVID și completarea fișei epidemiologice, astăzi, peste 150 de participați la o acțiune de protest organizată la Orhei, au fost supuși riscului de infectare”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliție (IGP).


Oamenii legii precizează că activitatea parcului de distracție continuă a fi oprită, pînă Comisia Națională de Sănătate Publică nu va emite o decizie prin care va permite activitatea parcurilor de acest tip din întreaga țară.

„La moment este permis accesul cetățenilor la plimbări în aer liber și alte activități care le permit păstrarea distanței sociale, dar, rămîne întreruptă activitatea utilajelor de distracții, spune poliția.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load