COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 479

Organizațiile veteranilor din Moldova și alte țări CSI continuă prietenia

11 noi. 2021,, 17:35   Societate
1278 0

Organizațiile veteranilor din țările CSI păstrează tradițiile și continuă prietenia în spațiul post-sovietic.

Despre acest lucru a anunțat Casa Rusă din Chișinău, menționînd că, în special, la 10 noiembrie a avut loc cel de-al VIII-lea Congres al Uniunii Internaționale "Comunitatea organizațiilor obștești ale Veteranilor (pensionarilor) Statelor Independente". Și la această întîlnire, care a avut loc în format online cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău, au participat președintele Consiliului Organizației Veteranilor din Republica Moldova, Alla Mironik, șeful Consiliului Veteranilor din Chișinău, Iurii Eremin, și activiștii organizației.

Participanții la congres au subliniat că, în ciuda diferitelor dificultăți, în ultimii ani a fost posibilă păstrarea principalului lucru - continuitatea și legătura spirituală a generațiilor, unitatea mișcării veterane. De asemenea, s-a remarcat faptul că comunitatea veteranilor este o mișcare civilă activă care influențează semnificativ formarea opiniei publice în țările CSI și în alte republici post-sovietice.
Mișcarea a contribuit semnificativ și la consolidarea sprijinului public pentru procesele de integrare în spațiul post-sovietic în interesul dezvoltării socio-economice și securității țărilor și popoarelor.

La congres s-a discutat și despre problemele dezvoltării și consolidării în continuare a comunității veterane, prieteniei și cooperării popoarelor din țările CSI.

La finalul întrevederii, Alla Mironic și Iurii Eremin au primit diplome de onoare din partea reprezentanței Rossotrudnichestvo în Republica Moldova pentru poziția lor civică activă, pentru munca în educarea tinerei generații și pentru contribuția demnă la consolidarea prieteniei și cooperării dintre popoarele Rusiei și Moldovei.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X