Ordin! Două tipuri de medicamente vor fi eliberate gratuit și vor fi livrate URGENT în toate punctele medicale

Ordin! Două tipuri de medicamente vor fi eliberate gratuit și vor fi livrate URGENT în toate punctele medicale

Toate punctele medicale din R. Moldova vor fi asigurate urgent cu medicamente împotriva scabiei și împotriva pediculozei. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.


Medicamentele vor fi eliberate gratuit tuturor persoanelor care vor avea nevoie.


Același ordin mai obligă ca în taberele de odihnă, în spitale, în instituțiile de învățămînt să fie efectuate controale medicale active pentru depistarea acestor maladii.


„Pe ușa instituției medicale, a primăriei, a magazinului, a poștei să se aplice postere sau anunțuri în care să fie scris cu litere de-o șchioapă: nu utilizați substanțe chimice cu scop de tratament a oamenilor, în special a copiilor. Aceasta ucide!”, spune Ala Nemerenco.


UNICEF este gata să acorde asistență financiară pentru desfășurarea unei ample campanii de informare a populației cu privire la pericolul substanțelor chimice. „Mai tare decît pesticidele, omoară ignoranța. Și nu costă nimic să ne pese”, a scris Ala Nemerenco într-o postare pe facebook.


Ministra Sănătății a amintit cele mai recente cazuri care s-au produs în R. Moldova în urma cărora au murit intoxicați cinci copii. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load