Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Orașul în care vei fi amendat dacă depășești limita maximă de...30 de kilometri pe oră

9 dec. 2023,, 02:00   Societate
2063 0

Viteza ucide, iar limitele de viteză impuse în marile orașe europene au tot fost reduse în ultimii ani.

Dacă, în marea majoritate a aglomerațiilor urbane limita este de 50 km/h, există o capitală europeană care va introduce viteza maximă de 30 km/h, transmite realitatea.net

Amsterdam va deveni primul oraş din Regatul Ţărilor de Jos care va implementa o limită de viteză de 30 de kilometri la oră pe majoritatea străzilor sale începînd de vineri, un demers prin care se doreşte transformarea capitalei într-un oraş mai sigur şi mai liniştit.

Această limită de viteză este necesară din cauza aglomeraţiei tot mai mari din oraş, a declarat Melanie van der Horst, consilieră responsabilă de trafic. "Prin urmare, există tot mai multe situaţii periculoase în trafic", a adăugat ea.

Anul trecut, au fost semnalate în jur de 4.800 de accidente în urma cărora a fost necesară intervenţia unei ambulanţe, iar cel puţin 15 persoane au decedat.

Limita de viteză va afecta 80% din străzile oraşului, în timp ce pe unele artere principale va fi permisă o limită de 50 de kilometri la oră.

O excepţie se aplică, de asemenea, în cazul autobuzelor urbane, a tramvaielor şi taxiurilor - însă doar dacă există o bandă suplimentară pentru acestea.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?