Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Oraşele Anenii Noi şi Ştefan Vodă vor găzdui un turneu naţional de teatru

1 feb. 21:34   Societate
1292 0

În perioada ianuarie-februarie 2023, Caritas Cehia organizează prezentarea gratuită a spectacolului „CEI DOI”, în şapte orașe din Republica Moldova: Chișinău, Anenii Noi, Criuleni, Bălți, Strășeni, Ceadâr-Lunga, Ștefan Vodă, notează Studio-L.

Spectacolul se adresează tuturor locuitorilor din Moldova, inclusiv refugiaților ucraineni, și are menirea de a facilita coeziunea socială între grupuri de etnii, religii, viziuni politice diferite, precum și oferirea unui mediu recreațional și de bunăstare psihologică pentru localnici și persoanele refugiate din Ucraina.

Intrarea la spectacole va fi gratuită și se va face în baza unei înregistrări prealabile.

Premiera spectacolului „CEI DOI” a avut loc la 31 ianuarie 2023, la Chișinău.

Producția „CEI DOI” este un spectacol după „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, în regia lui Ianoș Petrașcu, prin care se abordează problema cooperării și echității sociale. Arta și cultura joacă un rol important în procesul de integrare al refugiaților în comunitățile locale.


Cultura îi ajută pe refugiați să înțeleagă mai bine noul lor mediu, noul context socio-cultural și contribuie astfel la construirea unei societăți mai unite și mai deschise.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий