TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ora de iarnă 2019 în Moldova: Anunțul oficial făcut de Guvern

Pe data de 27 octombrie, ultima duminică a lunii octombrie, Republica Moldova va trece la „ora de iarnă”, ca și în anii precedenți, prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi.

Astfel, ora 4:00 a dimineții va deveni ora 3:00.

Trecerea la ora „de iarnă” este efectuată în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU, concomitent cu statele-membre ale Comunității Europene.

Însă, în martie 2019, Comisia Europeană a votat pentru renunţarea la schimbarea orei începînd cu anul 2021, din motiv că trecerea la „ora de iarnă” poate afecta organismul uman. Astfel, fiecare stat membru al UE va putea alege dacă să rămînă la ora permanentă „de vară” sau la cea „de iarnă” (ora standard). Ţările Uniunii Europene trebuie să informeze Comisia despre alegerea lor pînă în luna aprilie 2020.

Trecerea de la ora de iarnă se face după echinocțiul de toamnă, atunci cînd Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică.


Potrivit specialiştilor, dormim o oră în plus și organismului o să îi trebuiască ceva timp să se obișnuiască cu noua oră.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load