TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Viitorul procuror general se plimbă astăzi pe străzile Chișinăului

Opinie: Viitorul procuror general se plimbă astăzi pe străzile Chișinăului

Viitorul procuror general se plimbă astăzi pe străzile Chișinăului.


Această opinie a fost exprimată de deputatul parlamentului din Partidul Socialiștilor, Vasile Bolea, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fedorova pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.


"Sînt 100% convins de faptul că viitorul procuror general al Moldovei se plimbă astăzi pe străzile Chișinăului. El poate fi un procuror care lucrează în prezent în acest sistem. El poate fi un fost procuror, dar, după cum știm, nu există foști. Poate că această persoană a plecat din funcție din anumite motive sau împrejurări. Avem nevoie de oameni care sînt gata să-și dedice viitorul, poate un an - doi - trei, pentru a reforma sistemul", a spus Vasile Bolea.


El a menționat că procurorul general va trebui să aibă un salariu bun și o indemnizație de eliberare din serviciu bună din partea statului în caz de demisie. "Acest lucru va motiva menținerea în funcție și plecarea cînd este necesar. Procurorii au salarii bune, pensii și privilegii, nu au niciun motiv să se plîngă.


Dar, cu ajutorul lor, poate fi obținută o creștere a salariilor și a pensiilor pentru restul cetățenilor, pot fi oprite diferite scheme și pedepsirea celor responsabili de scoaterea banilor din băncile țării", a declarat deputatul PSRM.


La rîndul său, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova din blocul ACUM, Mihai Popșoi, a declarat că este important ca noul procuror general să nu fie din actualul sistem, invitînd probabil specialiști din străinătate, pentru ca el să nu fie parte a cumetrismului și nănășismului local. "Am putea invita un specialist din România, din țările baltice. Am putea găsi experți. Dar noi înțelegem poziția Partidului Socialiștilor, care insistă ca noul procuror general să fie cetățean al Moldovei. Și noi sîntem patrioți. Principalul e ca acesta să fie din afara sistemului. Sîntem deschiși pentru discuții", a subliniat vicepreședintele Parlamentului.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load