COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

Opinie: Vaccinarea obligatorie a angajaților este un șantaj clasic

19 iul. 03:14   Societate
8166 2

La recomandarea Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, angajatorii sînt obligați să asigure vaccinarea pînă la 70% dintre angajați. Această decizie este percepută ambiguu în societate. Opinia sa pe această temă și-a exprimat-o pe pagina sa de Facebook Denis Nedeoglo, arhitect.

”...Vaccinarea obligatorie este ilegală. Relația angajat-angajator nu implică obligația angajatorului de a încălca drepturile constituționale ale angajatului. Dacă comisia care reprezintă statul dorește să încalce drepturile constituționale ale angajatului, să-și asume această responsabilitate. Dacă angajatorul va proceda astfel – acesta este un șantaj clasic al angajatului, iar angajatul poate da în judecată angajatorul. Adică, anumite persoane, ascunse în spatele denumirii de "Comisie pentru Situații Excepționale", forțează la încălcarea legii cu mîinile altcuiva. Mergem mai departe... Să presupunem că angajatul este de acord să fie vaccinat... Astăzi acest lucru este un risc. Vaccinurile sînt experimentale. Mecanismul nu a fost studiat. Nimeni nu poate obliga o persoană să-și asume un risc pentru viața sa. În plus, omul trebuie să aibă posibilitatea de a alege în care dintre vaccinurile experimentale să aibă încredere. Ce avem noi? Alegerea cu vaccin să se vaccineze cetățeanul o fac cine? Demnitarii! Care respectă cu strictețe instrucțiunile OMS, care este condusă și activează în interesul corporațiilor farmaceutice. În același timp, responsabilitatea pentru riscurile vaccinării este în mod surprinzător pusă pe seama cetățenilor. Deși prin toată logica, riscurile consecințelor vaccinării ar trebui să fie asigurate de responsabilitatea dezvoltatorilor de vaccinuri. Și în caz de efecte secundare ar trebui să fie acoperite de asigurate.

Deci. Ce avem noi? Corporațiile farmaceutice taie miliarde, oficialii corupți le promovează forțat produsul și toate riscurile și responsabilitatea pentru această situație sînt puse pe seama cetățenilor obișnuiți. Da, am decis să mă vaccinez cu mult timp în urmă, după ce am estimat riscurile și am așteptat să treacă perioada de incertitudine. Dar pentru a obține exact vaccinul în care am încredere, a trebuit să aștept mult timp și să depun eforturi pentru a implementa acest pas. Cei mai mulți dintre ei sînt nevoiți să se imunizeze cu ceea ce au ales oficiali iresponsabili. Acum au găsit și un motiv să dezbrace din nou angajatorii și să ducă de nas angajații sub o decizie forțată. Ce urmează?”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽