COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Revînzarea Aeroportului de către Șor – eșecul Procuraturii și autorităților

Opinie: Revînzarea Aeroportului de către Șor – eșecul Procuraturii și autorităților

Revînzarea Aeroportului Internațional Chișinău de către Ilan Șor condamnat de instanța de fond constituie eșecul autorităților și Procuraturii care putea să aplice sechestru asupra averii lui.

Opinia a fost exprimată de către jurnalistul Dorin Scobioală în cadrul emisiunii „Glavnoe” de pe postul de televiziune TVC 21, relatează Noi.md.

Comentînd tranzacția privind procurarea a 95 la sută din acțiunile Companiei Avia Invest, concesionar al Aeroportului Internațional Chișinău, de către Compania de investiții NR Investments Ltd care aparține lui Nathaniel Rothschild, el a menționat că de acum înainte pe Aeroportul Chișinău noi vom fi oaspeți pe teritoriul străin.


„Deoarece, în primul rînd, spre indignare și nedumerire, a cîta oară prietenii nu au ajuns la o înțelegere nici în ceea ce privește reacția la această revînzare. Deoarece l-am văzut pe ministrul Economiei și Infrastructurii care deja era gata să stabilească o întîlnire cu acest Rothschild pentru a-i solicita poate, cumva să se renegocieze unele puncte ale contractului, în speranța că el poate va transmite puțin mai mulți bani la bugetul de stat. Poate să se scoată puțin din acei 9 euro de la pasager atunci cînd zburăm de pe Aeroportul Chișinău pe care noi le achităm, continuăm să le achităm, deși nu ar trebui. Și, în același timp, a fost publicată poziția foarte dură a partidului Platforma DA a lui Andrei Năstase referitor la Aeroport. Adică băieți, voi puteți să vă înțelegeți între voi? Puteți să ieșiți cu o singură poziție sau nu?”, se întreabă jurnalistul.

În opinia lui, pe de altă parte cele întîmplate, de sigur, constituie eșecul Procuraturii, deoarece dacă în cazul lui Ilan Șor care a evadat din țară fiind condamnat de instanța de fond la șapte ani și jumătate de închisoare se putea de aplicat sechestru pe aceste active, atunci în cazul lui Rothschild va fi mai complicat.

„Întrebarea: de ce s-a permis ca aceste lucruri să se întîmple? De ce, fiind un obiect strategic, criminalul Ilan Șor poate să vîndă acest Aeroport fără să obțină sprijinul Guvernului, hotărîrea Consiliului Suprem de Securitate, a altor structuri publice. Tu ce, ai cumpărat o bombonică și poți să o vinzi oricînd dorești? După mine, acest lucru constituie încă o dovadă a impotenței actualei guvernări”, a spus Dorin Scobioală.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load