COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Opinie: Prin pierderea monumentelor, noi ne pierdem identitatea națională

19 apr. 2021,, 18:00   Societate
1784 3

Prin pierderea monumentelor istorice, noi pierdem și identitatea națională, pentru că ea este multilaterală și unește Occidentul și Estul, istoria veche de secole a țării noastre.

Această opinie a fost exprimată de către președintele Consiliului Coordonator al Conaționalilor ruși, Alexei Petrovici, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

"De atîția ani noi nu reușim să ne împăcăm, divizîndu-ne artificial în ruși, români, în cei care votează pentru cineva sau împotriva cuiva. Dar ne-am putea baza și pe lucruri umanitare precum păstrarea monumentelor. De exemplu, la noi apare întrebarea dacă trebuie de restabilit monumentul lui Serghei Lazo, dacă el a fost un erou al Războiului Civil sau nu, dar în Rusia nimeni nu contestă acest lucru, și zeci de monumente ale lui Lazo se află în Extremul Orient și în alte regiuni din Rusia, au fost create muzee ale lui Lazo, multe străzi sînt numite în cinstea sa, ca o persoană care a dat dovadă de fermitate în apărarea intereselor sale, a idealurilor", a spus Alexei Petrovici.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X