Preşedintele stiri: 3022

Opinie: Prin pierderea monumentelor, noi ne pierdem identitatea națională

19 apr. 18:00   Societate
1679 3

Prin pierderea monumentelor istorice, noi pierdem și identitatea națională, pentru că ea este multilaterală și unește Occidentul și Estul, istoria veche de secole a țării noastre.

Această opinie a fost exprimată de către președintele Consiliului Coordonator al Conaționalilor ruși, Alexei Petrovici, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

"De atîția ani noi nu reușim să ne împăcăm, divizîndu-ne artificial în ruși, români, în cei care votează pentru cineva sau împotriva cuiva. Dar ne-am putea baza și pe lucruri umanitare precum păstrarea monumentelor. De exemplu, la noi apare întrebarea dacă trebuie de restabilit monumentul lui Serghei Lazo, dacă el a fost un erou al Războiului Civil sau nu, dar în Rusia nimeni nu contestă acest lucru, și zeci de monumente ale lui Lazo se află în Extremul Orient și în alte regiuni din Rusia, au fost create muzee ale lui Lazo, multe străzi sînt numite în cinstea sa, ca o persoană care a dat dovadă de fermitate în apărarea intereselor sale, a idealurilor", a spus Alexei Petrovici.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X