TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Practica ședințelor în deplasare ale Guvernului în raioane ar trebui reluată

Opinie: Practica ședințelor în deplasare ale Guvernului în raioane ar trebui reluată

În Moldova ar trebui reluată practica organizării ședințelor în deplasare ale Guvernului în raioane, ceea ce va contribui la soluționarea problemelor strîngente ale cetățenilor în teritorii.

Opinia aparține celebrei jurnaliste Elena Levițcaia-Pahomova și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnoe” de pe postul de televiziune TVC 21, relatează Noi.md.

Ea a povestit că mai multe școli se află într-o stare deplorabilă. Astfel, în unul dintre sate rusești din nordul țării autoritățile locale și-au asumat practic întreținerea școlii locale pentru ca aceasta să nu dispară și să-și continue activitatea.


„Cum e posibil acest lucru. Pentru mine e o absurditate. Ședințele Guvernului ar trebui organizate în raioane, astfel ca aici să vină același Prim-ministru, aceeași miniștri, cum se obișnuia înainte. În perioada comuniștilor s-au făcut multe lucruri bune, trebuie să recunoaștem acest fapt, pînă la urmă. Membrii Cabinetului de miniștri aveau zile de primire în deplasare și în așa mod eu știu că au apărut obiecte sportive în mai multe localități. Au fost reparate aceleași case de cultură. Omul venea, i se arăta acoperișul care curge, alte defecțiuni, i se solicita asistența. Și, înțelegînd că a doua oară vei merge în același loc, și oamenii te vor întreba, problemele se soluționau. Iată care este rezultatul real”, a menționat Elena Levițcaia-Pahomova.

„Iar noi avem senzația că imediat ce un tînăr iese din localitatea rurală, acesta încearcă să rupă toate legăturile și să-și uite trecutul, să-și i-a rămas bun de la ea pentru totdeauna, nu dorește să revină aici. Se închid școlile din sate. Cu toții cunoașteți ce e un „lift social”. Pentru acești copii aceasta poate fi singura posibilitate de a o „rupe” înainte și, într-adevăr, a obține ceva”, a specificat jurnalista.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load