Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: "Nu putem permite ca din viața noastră să dispară spiritualitatea"

17 feb. 2021,, 23:00   Societate
2744 0

Nu putem permite ca din viața noastră să dispară spiritualitatea și să rămînă doar știința pur rațională, pentru a păstra marea tradiție culturală a secolelor anterioare și bazale spiritualității din care ea a crescut și să nu împiedicăm căderea periculoasă a spiritului uman pe Pămînt.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa din rețeaua socială de către celebrul regizor rus, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de film "Nika" Andrei Koncealovski, transmite Noi.md.

El a menționat că omul are nevoie de știința care dezvăluie în fața sa legile realității.

"Ea este acumulativă. Toate cunoștințele științei se adună, noi urcăm tot timpul sus spre cunoașterea științifică a lumii. Dar omul nu poate trăi doar cu știința. El nu poate trăi doar cu explicația științifică a existenței sale. Omul are nevoie de un sens neștiințific al vieții. De aceea avem nevoie de religie. Nu pentru a spune că un anumit Dumnezeu îl protejează, ci pentru ca omul să înțeleagă că există lucruri care nu vor fi înțelese niciodată. După cum a spus Einstein, 99,9% din lucruri îi sînt necunoscute omului, neînțelese și nu vor fi înțelese niciodată. Anume aici în om apare acea spiritualitate și credință. În faptul că scopul vieții sale este inexplicabil, dar necesar. Asta este, putem spune, o poezie", a scris Andrei Koncealovski.

"De aceea eu cred că noi nu vom permite niciodată ca din viața noastră să dispară spiritualitatea și să rămînă știința pur rațională, fie că este vorba de fizică sau de știința de a vinde opere de artă.


Soljenițîn a scris: "Dacă noi, creatorii artei, vom permite umili să cădem de pe această pantă în jos, dacă vom înceta să prețuim marea tradiție culturală a secolelor anterioare și fundamentele spirituale din care ea a crescut - vom contribui la cea mai periculoasă cădere a spiritului uman pe Pămînt".

Anume această cădere a spiritului uman pe pămînt și necredința - lipsa unui început spiritual - este foarte simțită în postmodernismul european", a subliniat în concluzie celebrul regizor și scenarist rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?