COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Noi ne aflăm acum la intersecția evoluționistă

Opinie: Noi ne aflăm acum la intersecția evoluționistă

Noi ne aflăm acum la intersecția evoluționistă, și în lume are loc o trecere de la epoca petrochimică la următoarea stare tehnologică - informațională sau digitală.

De această părere este media managerului site-ului ecology.md, Valeriu Catruc, vorbind despre digitalizarea viitoare a lumii și situația istorică a omenirii în acest moment.

”Noi aflăm la intersecția evoluționistă. Unde un drum continuă să se îndrepte spre ideea de cucerire a naturii și capătă o formă mai progresivă, eficientă din punct de vedere energetic, chiar și de păstrare a naturii. Ea este, în orice caz, mai prietenoasă cu natura, dar în același algoritm digital. A doua direcție este fundamental diferită de prima și se caracterizează printr-o atitudine armonioasă față de natură. Ambele aceste căi se vor dezvolta în paralel. Ele nu vor încurca una alteia. Mai mult decît atît, ele se vor ajuta chiar reciproc”, a declarant media managerului site-ului ecology.md.


În opinia sa, unul din aceste drumuri este înfundat. El se va dezvolta pînă la o limită obiectivă. Dar acolo nu există o dezvoltare infinită.

”Însă a doua ramură a acestei intersecții implică o dezvoltare la nesfîrșit. Și această perspectivă este de foarte lungă durată, de fapt, infinită”, a spus Valeriu Cotruc.

Vorbind despre ceea ce se întîmplă acum, în sensul a ceea ce se numește "coroana criză" în lume și care este esența acestei agitații ciudate, el a remarcat: ”Dacă pe scurt și exclusiv la temă, aș spune așa: are loc o trecere de la epoca petrochimică la următoarea cale tehnologică - informațională sau digitală. Și deoarece societatea este foarte inertă și nu ține pasul cu viteza tehnologiei, toată această poveste, reprezintă stimularea societății la toate nivelurile sociale, spre trecerea mai intensivă la modul logic de formare a societății cu privire la principalul vector de dezvoltare”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load