COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Opinie: Muncitorii migranți au dreptul să se întoarcă acasă, ei ne-au întreținut economia

Opinie: Muncitorii migranți au dreptul să se întoarcă acasă, ei ne-au întreținut economia

Muncitorii migranți au dreptul să se întoarcă acasă, în Moldova, pentru că, în mare parte, prin transferurile lor, ei au întreținut economia noastră, care nici măcar nu a ajuns la nivelul anului 1989.

De această părere este șeful reprezentanței TASS în Moldova, Valeriu Demidețchi, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Nina Dimoglo de la postul de televiziune TVC-21, transmite eNews.

"Să spunem cetățenilor noștri - nu veniți acasă, arată foarte rău, guvernarea nu va face acest lucru. Dar dacă vom deschide porțile, cum vrea opoziția, pur și simplu să-i primim pe toți, situația va fi una groaznică", a menționat el.

Valeriu Demidețchi a subliniat faptul că aproximativ o treime din populația țării noastre a fost nevoită să ocupe nu cea mai bună nișă în diviziunea mondială a muncii. Și astăzi ei toți au dreptul să se întoarcă acasă, pentru că, în multe privințe, remitențele lor au susținut economia noastră, care nu a ajuns nici măcar la nivelul anilor 89 de ani.


"Dar, din păcate, mint în chestionare, fug din spitale, organizează petreceri și au o atitudine foarte neglijentă față de acest pericol. Anume acestui fapt se datorează această răspîndire rapidă a bolii și măsurile foarte dure ale autorităților", a menționat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

El crede că va fi un dezastru dacă-i vom lăsa pe toți să vină. "Sistemul nostru de sănătate nu este pregătit pentru asta. Atunci vom avea o asituație ca în Italia. Iar în Spania, o asistent medicală s-a sinucis pentru că s-a săturat să aleagă pe cine să deconecteze de la aparatul de respirație artificială", a spus Valeriu Demidețchi.

"Guvernarea de astăzi este într-o situație foarte dificilă. Nu-i poți răni pe acești oameni. Iar să le permiți ceea ce recomandă opoziția, iar aceasta este fosta guvernare, să-i lăsăm pe toți să vină - tot nu se poate. Dacă puterea se va descurca, va avea un mare avantaj. Iar opoziția se gîndește mai mult la alegeri. Ea tinde spre putere și va critica întotdeauna puterea. Unii chiar înțeleg că o astfel de poziție lovește și în ei", a menționat șeful reprezentanței TASS în Moldova.

Jurnalistul este convins că, înainte de pericolul mortal, cel mai rău lucru este să stai la marginea drumului și să comentezi fără să dai un umăr de ajutor. Pentru el personal, aceasta este o poziție proastă. Să vină și să spună: eu știu cum să facem mai bine, să facem acest lucru împreună.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load