X 

Opinie: Mulți ortodocși nu știu ce înseamnă să fii creștin

6 mai. 2019,, 14:00   Societate
3120 3

Mulți oameni se consideră ortodocși, dar nu știu ce înseamnă să fii creștin.

Această opinie a fost exprimată de către Parohul Bisericii Sf. Gheorghe, Vitalie Șincari, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul TV NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Întrebați-i: Ce înseamnă să fii creștin? Și atît. Și nimerești într-un vid. Nu mai vorbim despre faptul dacă o asemenea persoană cunoaște cel puțin o rugăciune - Tatăl nostru sau Crezul. De fapt, pentru mulți creștini constituie o întrebare ce înseamnă să fii creștin", a remarcat Vitalie Șincari.

"Aceasta este într-adevăr o întrebare serioasă, care nu este atît de simplă precum pare. Deși răspunsul este foarte simplu. Un creștin este acela care îl vede pe Hristos prin ochii apostolilor, adică așa cum l-au văzut apostolii. Pentru că toată lumea l-a văzut pe Hristos în moduri diferite. Iuda, Pilat. Ochii lor erau diferiți. Un creștin este acela care îl vede pe Hristos prin ochii apostolilor. Așa cum l-au văzut apostolii, cum li s-a înfățișat cu adevărat. O astfel de componentă religioasă va fi întotdeauna puțină, pecum există puțini artiști reali, puțini oameni de știință adevărați, oameni care gîndesc. Acesta este un mister care se deschide la limita resurselor umane", a subliniat Parohul Bisericii Sf. Gheorghe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?