Opinie: Moldova trebuie să promoveze o politică înțeleaptă și să coopereze cu toți

Opinie: Moldova trebuie să promoveze o politică înțeleaptă și să coopereze cu toți

Republica Moldova trebuie să promoveze politică înțeleaptă și să coopereze cu toată lumea, să nu ia partea nimănui la clarificarea relației dintre marile puteri ale lumii: Rusia și Statele Unite, care, în cele din urmă, pot să ajungă la un numitor comun.


O astfel de opinie a fost exprimată de către jurnalistul, șeful reprezentanței din Moldova a Agenției TASS, Valeri Demidețchi, invitat la emisiunea de autor a lui Victor Borșevici „Poziția“, de la postul „Accent TV”, transmite Noi.md.


{{79921}}Comentînd preconizata normalizare a relațiilor dintre Rusia și SUA și viitoarea întîlnire a președinților celor două țări – Vladimir Putin și Donald Trump, dar și nemulțumirea unor cercuri în legătură cu acest fapt, el a spus că trebuie să fii foarte îngust la minte și foarte bolnav ca să te opui faptului că Rusia și Statele Unite au ajuns la relații normale între ele.


„Da, aceste țări concurează în multe probleme, și niciuna dintre ele nu va fi de acord să meargă în urma celeilalte... De aceea, ele vor avea întotdeauna o mulțime de probleme, dar, după cum a menționat congresmanul, consilierul de la Casa Albă pe probleme de securitate națională, John Bolton, în timpul unei vizite a congresmenilor americani în Rusia, chiar în cele mai teribile vremuri, părțile se așezau la masa de negocieri. Ei știau cum să negocieze, să găsească limbaj comun, pentru că, fără deciziile lor, lumea nu se poate roti”, a spus Demidețchi.


Potrivit lui, sunt naivi cei care presupun că SUA și Rusia vor lupta între ele. „Timp de 200 de ani de existență a Statelor Unite ale Americii, Rusia și Statele Unite nu au luptat niciodată direct. Ele s-au luptat indirect și vai de țările care au căzut în plasă, ajungînd cîmp de dispută. Eu visez că patria mea, unde m-am născut, am crescut, în care trăiesc familia, apropiații și prietenii, a fost mereu o punte de cooperare, propunînd colaborare tuturor puterilor”, a subliniat jurnalistul.


El a opinat că toți trebuie să fie gata de schimbări în relațiile dintre marile puteri ale lumii, cu atît mai mult o astfel de țară mică precum Moldova, care nu are mari resurse.


„Resursa noastră este limitată, spre deosebire de alte țări care sînt mai mari și mai puternice și care își pot permite și unele greșeli de miliarde de dolari. Dar pentru noi acest lucru poate fi fatal. După cum a menționat corect unul dintre președinții Moldovei, o țară mică trebuie să promoveze o politică înțeleaptă, pentru că înțelepții nu ajung în situații neplăcute. Vrem ca și noi să promovăm o politică înțeleaptă”, a concluzionat jurnalistul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load