TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Internetul este un Gulag digital, unde oamenii vin de bună voie

Internetul este un GULAG digital în forma sa pură, numai că acum în el oamenii vin voluntar și poate fi folosit pentru a influența mințile și înrobirea tehnologică a cetățenilor cărora nu le plac să învețe și să gîndească independent.

Această opinie a fost exprimată de celebrul fizician sovietic și us, președintele Institutului Kurceatov, Mihail Kovalciuk, vorbind în cadrul "mesei rotunde" sub numele de "Apărarea psihologică. Lupta pentru istorie - Lupta pentru viitor", care a avut loc mai devreme la Ministerul Apărării al Federației Ruse în cadrul Forumului militar-tehnologic internațional.

El a menționat că de la bun început, din perioada dezvoltării timpurii a civilizației, totul a fost determinată de tehnologii, iar astăzi nivel de știință a devenit astfel încît oamenii au invadat ceea ce a fost creat de Dumnezeu, și noi astăzi trăim în condiții hibride de pre-război rece, cînd inamicul slăbește la maximum statul și toate domeniile sînt supuse atacurilor sale: educație, cultură, știință, economie, apărare și securitate, și acest pre-etapă este doar pregătirea pentru faza a doua a acestui război – înrobirea directă.

"Astăzi, situația colonizării și înrobirii a fost înlocuită cu înrobirea tehnologică. Anterior, acest lucru era făcut cu ajutorul forței militare, iar astăzi –tehnologic. Un exemplu simplu este Internetul. Ce este Internetul? Acesta este un Gulag digital, în forma sa pură. Doar că dacă mai înainte oamenii erau prinși, plasați după sîrmă ghimpată și păziți, atunci aici toți acești oameni au venit singuri. Ei singuri au venit în acest Gulag digital și trăiesc foarte confortabil acolo. Dacă omului îi spui că totul este scris în Wikipedia, pe internet, și nu trebuie să înveți, atunci construim o societate din oameni, ale căror capete pot fi tăiate foarte simplu – deconectînd internetul. Și gata, nu mai sînt întrebări", a subliniat președintele Institutului Kurceatov.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load