X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Opinie: În prezent, serviciile publice funcționează mult mai bine

21 iul. 00:30   Societate
1652

Spre deosebire de cum era pe timpuri, în vremea actualei guvernări serviciile publice funcționează mult mai bine, e chiar mult mai bine decît în unele țări vecine. Este părerea directorului executiv al organizației nonguvernamentale Institutul pentru Inițiative Strategice, Vadim Pistrinciuc, și a fost făcută publică în cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta recunoaște că este o problemă că oamenii nu-și prea pot face pașapoarte, dar nu e doar la noi așa, important e că „s-a anihilat o schemă”.

„Noi acum avem o problemă cu achiziția de blanchete care e în perioada de tranziție. Noile blanchete vor fi și mai ieftine!, spune Pistrinciuc.

În discuție a fost adus și subiectul legat de schema de corupție cu blanchete pentru pașapoarte la ASP: „O parte din banii pe care îi achitam noi pentru pașapoarte, se ducea într-un cont off-shore și dispărea undeva. Eu înțeleg unele mici devieri de la normalitate, dar cînd statul este folosit exclusiv pentru scheme, contracte... Statul nostru este plin de contracte vicioase, care au fost făcute în anii precedenți și pe care le plătim noi”.

„Este un deficit de blanchete pentru două săptămîni. Dacă se va agrava situația, acei responsabili vor avea de pătimit”, a adăugat Vadim Pistrinciuc.


În ultima perioadă, tot mai multe persoane se plîng, inclusiv pe rețelele de socializare, că nu-și pot perfecta actele în regim de urgență, ceea ce-i încurcă să plece în vacanțe sau la rudele stabilite peste hotare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав