Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Opinie: În loc să înghețe plățile, guvernarea își propune să aibă la îndemînă mai multe instrumente pentru colectarea lor

22 oct. 2021,, 14:43   Societate
2358 1

Jurnalistul Vitalie Sprinceana s-a arătat nemulțumit într-o postare pe Facebook de modul cum a fost instituită stărea de urgență în sectorul energetic, transmite Noi.md.

Acesta este de părere că guvernarea nu vine în ajutorul cetățenilor în legătură cu criza creată dar își propune să colecteze plățile la gaz de la consumatori.

,,În unele țări, pe durata stării de urgență, autoritățile au înghețat plățile la serviciile comunale - electricitate, gaz. (Dar și chirie, rate la bănci etc).
În Moldova, pe durata stării de urgență pe care guvernul o cere acum de parlament este prevăzută următoarea măsură: ”instituirea de instrumente rapide de colectare a plăților de la consumatori pentru gazele naturale folosite” a declarat Vitalie Sprinceana.

Sprinceană este de părere că guvernarea ar fi trebuit să înghețe plățile consumatorilor, pentru ca aceștia să treacă mai ușor de criză.

”Adică, în loc să înghețe plățile, guvernarea își propune să aibă la îndemînă mai multe instrumente pentru colectarea lor...” a adăugat Vitalie Spriceana.


Reaminim că astăzi în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență în sectorul energetic pe o perioadă de 30 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?