Opinie: Guvernul ar trebui să fie deschis

Opinie: Guvernul ar trebui să fie deschis

Guvernul moldovean ar trebui să devină deschis și să creeze un serviciu de presă profesional.


Această opinie a fost exprimată de binecunoscuta prezentatoare de televiziune, conducătoarea Comisiei pentru mass-media și comunicare a Consiliului Societății Civile pe lîngă președintele Republicii Moldova, Elena Levițkaia-Pahomova, care a comentat întîlnirea prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu cu mass-media, transmite Noi.md.


"S-a primit un cerc îngust de mass-media și oameni din presă. Și domnul Macovei în calitate de lider al independenților. Unul care consideră că insulta în adresa unui jurnalist este permisă dacă autorul calomniei nu împărtășește punctul său de vedere și dacă persoana nu este inclusă în lista oficială a "independentului". Ce s-a schimbat, Maia Sandu?", a scris Elena Levițkaia-Pahomova pe pagina sa de pe o rețea socială.


"Am o primă propunere – haideți să începem pentru început să împărțim mass-media în dependentă și independentă. Ar trebui să existe reguli și principii generale. Trebuie să vorbim cu toată lumea, inclusiv cu Moldova-1. Nu sînt atît de mulți specialiști, încît să aruncăm cu ei.


Și în cele din urmă. Principalul lucru este că guvernul ar trebui să devină deschis, să creeze un serviciu de presă profesional. Această tradiție a fost practic pierdută în țara noastră", a spus prezentatoarea TV, conducătoarea Comisiei pentru mass-media și comunicare a Consiliului Societății Civile pe lîngă președintele Republicii Moldova.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load