Opinie: Guvernul aflat în exercițiu nu are apărători ideologici, aceștia nu îl vor apăra gratuit

Opinie: Guvernul aflat în exercițiu nu are apărători ideologici, aceștia nu îl vor apăra gratuit

Guvernul aflat în exercițiu nu are apărători ideologici, iar oamenii aduși la instituțiile statului pentru a protesta, majoritatea dintre ei săraci, fără educație și care cu greu înțeleg în ce au fost implicați, se bucură doar de posibilitatea de a cîștiga niște bani și nu vor proteja autoritățile gratuit.


Aceasta este opinia internauților, comentînd videoclipurile despre participanții la așa-zisul "protest", în special, cele realizate de Andrei Popov, Vitalie Voznîi și alții, transmite Noi.md.


Cetățenii subliniază faptul că diferența de bază, fundamentală dintre acești protestatari și cei de mai înainte este că oamenii nu știu ce fac acolo și pentru ce au venit, cu excepția faptului că sînt plătiți cu 500 de lei pe zi. Plata - este singurul motiv.


"Toți ne amintim de protestele și orășelele din corturi organizate în diferite perioade de către comuniști, ”Blocul Roșu”, socialiști, usatovi, Platforma DA. Atunci cînd jurnaliștii întrebau participanții de ce se aflau acolo, aproape toți răspundeau deschis și liber (care – mai expresiv, mai încrezut și convingător, care – mai puțin priceput în ale vorbirii), nu se ascundeau și nu se temeau. Toți erau convinși de dreptatea lor, toți erau luptători ideologici și motivați", menționează utilizatorii.


Ei subliniază faptul că acești oameni, însă, care au înconjurat clădirile ministerelor și departamentelor, mai ales în videoclipul lui Andrei Popov de la MAEIE, în momentul în care se apropie vreo cameră video sau de televiziune ei își ascund fețele, fug, se întorc, nu vor să răspundă. Evident că lor le este rușine că se află acolo. Ei nu au nimic de spus, dar nu vor, sau li s-a interzis, să recunoască acest lucru. Și cînd Andrei, ca diplomat cu experiență, a reușit să convingă o femeie să vorbească, ea a spus că a venit pentru că "dorește schimbări".


"U-u, doamnă! Dumneavoastră nu aici ar trebui să stați, ci într-o direcție total diferită! Ne este milă de acești oameni", subliniază internauții.
Aceștia atrag atenție la faptului că, în marea lor majoritate, aceștia sînt, evident, oameni săraci, cu puțină educație, care cu greu înțeleg în ce au fost implicați și care se bucură doar de posibilitatea de a cîștiga niște bani în plus. Nici unul dintre ei nu a spus: "Am venit aici pentru a proteja regimul democratic legitim al lui Plahotniuc și Filip" sau "Eu susțin Partidul Democrat ca partid unic al poporului" sau ceva de genul acesta.


Gama de răspunsuri este de la expresia hazlie a unui băiat care a venit să "uzurpe puterea" pînă la expresia sinceră a unor lumpeni "Mie mi-i tot una!". Nu există susținători și apărători ideologici ai puterii în exercițiu. Nimeni nu va veni să o păzească gratuit. Și dacă mîine ei nu vor mai fi plătiți, cu toții vor pleca de la locurile lor și, suspinînd și oftînd, se vor împrăștia în satele lor, cu speranța că poate vor mai avea noroc și vor fi duși din nou în capitală, și vor fi plătiți pentru ca să stea pe iarba din centrul orașului. Și de ce, pentru ce – cine-i știe? 


"Și iată ei, aceste pensionere nefericite și speriate, aceste femei semiliterate din mediul rural, obosite de munca grea, acești bărbați care seamănă cu niște oameni fără adăpost – constituie întregul sprijin al guvernului precedent? Aceștia sînt folosiți cinic ca material consumabil, pe care îi poate ține cu zilele în soarele arzător și, la necesitate, în calitate de scut uman, astfel încît, în caz de ceva, aceștia, care nu înțeleg nimic din ceea ce se întîmplă, să fie primii care vor fi loviți. Că doar nu-și vor expune ei fețele lor bine îngrijite și nu-și vor strica costumele lor scumpe", subliniază internauții.


Ei cred că această conducere, care nu dorește să predea puterea, ar trebui să cadă, măcar pentru ca nimeni altcineva și nicicînd să nu mai îndrăznească să folosească oamenii noștri ca carne de tun. Și pentru ca oamenii să-și poată recîștiga demnitatea.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load