Opinie: Gadgeturile răpesc copiilor frumusețea care-i înconjoară (VIDEO)

7 iul. 2020,, 07:30   Societate
3359 0

Diferitele gadget-uri au un impact negativ asupra gîndirii copiilor, le distrug curiozitatea și interesul față de tot frumosul ce ne înconjoară, împiedică dezvoltarea corectă a copilului și construirea imaginii proprii asupra lumii și, în final, astfel de copii se transformă în persoane care vor să fie doar consumatori.

Această opinie a fost exprimată de celebrul actor rus, regizor și figură publică Nikita Mihalkov, tansmite Noi.md.

El a menționat că decedatul Steve Jobs și toți cei care au inventat iPhone-urile, Twitter-urile și așa mai departe, le-au interzis total copiilor lor să folosească aceste aparate sau le-au permis doar o oră pe zi.

”Miliardul de aur" nu este o poveste, o conspirologie, este un lucru foarte ușor de înțeles. Acești copii vor scrie cu creionul, vor citi cărți, vor dormi, vor privi doar ceea ce au nevoie, vor exista în parametrii dezvoltării umane care îi permit să devină cei care pot, ca rezultat, să-i dețină pe toți ceilalți care stau în iPhone. Aceasta este o mare problemă. Invenția genială a internetului. Dar acesta este cel mai mare pericol al omenirii”, se arată îngrijorat Nikita Mihalkov.

Potrivit lui, sensul nu este acela de a interzice copiilor să folosească aceste dispozitive, dar educația copilului de vîrstă mică nu ar trebui să constea în faptul că un copil de 3 ani deja destul de ușor găsește pe iPod orice desen animat, orice Joc și se distrează, iar părinții se gîndesc: "cît de bine e! Copilul trăiește într-o lume virtuală. El nu este capabil să distingă un lucru de altul, el se transformă înt -o persoană care vrea să fie doar consumator", a subliniat renumitul regizor și figură publică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?